Herfstkleuren!






In mijn wolmandje lag inmiddels een mooie regenboogachtige verzameling warme tinten wol, die vroegen om een nieuwe uitdaging... ;-)






Uiteindelijk is het een vestje geworden in herfsttinten, verkregen door plantaardige verving met o.a. meekrap, uien/knoflookschillen en braam. Het is gebreid met 'smartyarn' (onregelmatig gesponnen en enkeldraads) en afgewerkt met gebreide en gehaakte biezen (regelmatig en tweedraadsgetwijnd).

De uitdaging bij dit model was om het kleurverloop zowel op de voorpanden als op het achterpand op dezelfde manier te laten verlopen. Om die reden heb ik het vestje zonder zijnaden gebreid (op pen 12) tot okselhoogte en daarna de resterende wolkleuren verdeeld over de bovenste gedeelten van de panden. Gelukkig is het allemaal goedgekomen! :-) 

De grofgebreide panden zijn deze keer afgewerkt met gebreide biezen (pen 6 / enkele gerstekorrelsteek) van bonte wol, langs achterzijde hals en voorzijde en langs de mouwen onderaan. 




De revers zijn gehaakt (haakpen 5 / vastenrijen) en er is een decoratief lint/bandje op vastgezet. 

Op de schouder zitten driehoekige, gebreide schouderstukken (pen 6 / enkele gerstekorrelsteek) van bonte wol. 


Detail mouw








De mouwen zijn tevens grofgebreid met bonte wol, maar daar zit een warme gloed doorheen van bronsgele wol (uien/knoflookschillen), een heel kleine hoeveelheid die mee gekaard is met de bonte wol. 






Uiteindelijk heeft dit model de naam 'Automne en arc-en-ciel' (Frans voor: herfst in regenboogstijl) meegekregen, vanwege de herfstkleuren en het 'regenboogachtige' kleurverloop.

Model 'Automne en arc-en-ciel'
gewicht: ong. 275 gram




Reacties

Populaire posts van deze blog

Vanaf de basis... (deel 2: het kaarden van wol)

Vanaf de basis... (deel 1: het wassen van vuile wol)

Melkschaap-wol, geverfd in spinazie